söndag 5 juni 2011

Erik Saeden utklassningssegrade i Mumien GP

Bild Markus Holm



Inte helt oväntat blev det en av förhandsfavoriterna som vann den första upplagan av Mumien GP i Göteborg tidigare idag. Redan efter den första tredjedelen av loppet ryckte Erik in i vägbygget och uppför den efterföljande backen. Han höll sedan ledningen ända in i mål. Detta trots att Andreas Arvidsson och Anders Ekh i gruppen bakom försökte komma ikapp. Men Erik  hade stor hjälp av sina lagkamrater som kontrollerade den mindre gruppen.

I slutet försökte Anders Ekh att rycka ikapp men försöken var fruktlösa och Anders lyckades dessutom med konststycket att gå i backen och bli av med sin sadel.

Andreas Arvidsson en annan av favoriterna lyckades ta tredjeplatsen bakom andraplacerade Joakim Carlsson MCK. Robert Ögren som alltid är stark i seniorklungan tog en hedrande femteplats omgiven av elitåkare. Tyvärr gick Magnus Bengtsson CK Bure i backan på slutet, annars är vi säkra på att han hade velat ha ett ord med i leken om spurtvinsten.

Det visade sig att banan var utslagsgivande med igångdrag och en hel del tekniska partier. Men inte så många vurpor ändå vilket vi är jätteglada för med tanke på att det är första gången vi anordnar en tävling och gärna vill fortsätta att göra det med.

Än en gång ett stort grattis till en välförtjänt förstaplats Erik.

Mer info senare idag.



//Stefan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar