måndag 5 september 2011

Säsongen 2011 Team mumien.se

Så var den svenska säsongen för Team mumien.se över för den här gången. Det återstår i och för sig 2 tävlingshelger i Danmark och ett lopp på Mallorca. Men bara för delar av laget.

Jag tänker inte grotta ner mig i resultatuppräkning utan kan bara lyckligt och ödmjukt konstatera att vi har haft en enormt framgångsrik säsong 2011. Dessutom vinner vi totalen i seniorcupen genom Mattias Lundqvist.

Till nästa år kommer inte Joakim vara med i seniorklungan som det ser ut nu. Men föga kunde vi ana i början av säsongen att han skulle vara "så bra" som han var. Han har överträffat både teamets och sina egna förväntningar. Så alla som tycker att Joakim borde köra elit, eller att elit borde köra senior. Lugn just nu arbetar vi på hur det skall lösa sig till nästa år. Mer om det senare.

En annan som överträffat sina/våra förväntningar är Johan Olsson. Inte kapaciteten kanske men mångsidigheten. Han kan långspurta, köra tempo, köra utbrytning och köra uppför. En ganska komplett cyklist med andra ord.

Men det är inte bara dom starka cyklisterna som gjort loppen. Utan hela laget har försökt bidra på ett kreativt och genomtänkt sätt till att skapa aktivare cykling i en seniorklunga som var ganska sömnig ett tag.


  • Vi har helt enkelt haft en fantastisk sammanhållning bland killarna i Team mumien.se. Vi satsar medvetet på ett mindre kärngäng som kan köra mycket tävlingar och hålla samman, än att ha ett stort spritt lag som vi tror mindre på.
  • Sen har vi ALLTID haft en tanke bakom vad vi skall göra på en tävling.
  • Vid säsongsupptakten hade vi ett möte med Mattias Reck på Balansera som kan otroligt mycket om cykeltaktik. Även om det var en liten lektion så startade den tror jag en process i huvudet på våra cyklister att man måste tänka som cyklist och att det inte bara är att köra på.
  • Vi har försökt följa upp taktiken med att gå igenom loppen efteråt med. För att reda ut vad som gick bra eller dåligt. (där kunde vi bli bättre på att prata även när det gått bra).
  • Vi har skapat en sammanhållning runt vissa kärnvärden som varit viktiga för samtliga i laget. Utseende, prylar, att ha roligt och att tävla. Ibland pratar vi faktiskt mer om sådant än taktik.
  • Dom "svagare" cyklisterna har fått klart för sig att även om dom offrar sig för att dom starkare skall vinna så kommer man inte flyga av. Det är många rädda för annars. Hur skall man annars kunna få en 35 kille med tjej och normalt arbete att åka 50 mil för att flyga av efter 20 minuter.



  • Vissa av dom här sakerna låter kanske som självklarheter när det gäller cykling. Men det tror jag inte det är i seniorcykling.

    En annan sak som var viktig för mig personligen som teamet lyckades genomföra var att anordna en GP tävling. Kanske inte låter så avancerat. Men jag är otroligt nöjd att vi fick till en sådan.

    Jag hoppas och tror att andra "seniorlag" tar till sig av detta på ett konstruktivt sätt och ger oss en rejäl utmaning 2012.

    //Stefan Teamchef
    Team CK Mumien.se

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar