söndag 4 september 2011

Svanesunds Linjelopp

Idag var det linjelopp i Svanesund. Eftersom vi hade en behaglig ledning inför loppet så kände vi ingen speciell press att hitta på något speciellt. Vi ville dock inte att det skulle gå för lugnt så vi gasade lite i backen och även efter nästan ända fram till skogen ett par varv.

Sen tröttnade Jocke och attackerade och gick själv i cirka ett varv innan klungan kom ikapp. Själv (Stefan) var jag helt jävla röt redan från start och kunde inte göra någonting för laget idag. Sen gick det lugnt ett tag och vi började så smått fundera på avslutningen när folk helt plötsligt gasade i backen. Lunkan var inte sen att gå med så vi fick iväg Lunkan tillsammans med dom starkaste cyklisterna för dagen. Kvar satt vi 4 stycken från team mumien men litade på att Lunkan skulle klara det själv. Han behövde ju bara vara före oxstarka Marcus Larsson från Team Kungälv för att vinna totalen i det läget.

På sista varvet kunde inte Jocke hålla sig utan attackerar igen i backen och får med sig Per Lindberg Ck Master som dock inte orkar gå med. Men Jocke är inte nödbedd, han kör helt enkelt ikapp utbrytningen på egen hand. Sen spurtar han ner allihop och vinner loppet. Det är fanimej starkt gjort.

Klungspurten tog jag hand om.

Lite bilder tagna av "Hovfotografen" Magnus Bengtsson CK Bure.



Mer bilder från helgen skall tydligen komma på Svanesunds hemsida.

Detta var ju också avslutning i seniorcupen. Som det verkar så vinner vi både lagtävlingen och den individuella tävlingen. Det var målet med helgen så det känns bra.

Vill även passa på att tacka alla cyklister som gett oss positiva tillrop och lyckönskningar både under helgen och efter dagens etapp. Det känns roligt och inspirerande.

//Teamchefen

4 kommentarer:

  1. Stort grattis till er i Mumien med segerna i helgen.
    Ni har varit klart bäst under hela 2011 och hatten av för lite taktik i Seniorklungan och att vi i CC och Team Kungälv har haft något att kämpa emot.
    Sedan ska det ska bli skönt att slippa den där skånska Duracell-kaninen till nästa säsong... Ska bli skoj och se han gå i duell mot Ahlstrand i CC!

    Glenn, Team Cykelcity.se

    SvaraRadera
  2. Fan, tog det inte slut lite för fort? Det var ju Östgötaloppet alldeles nyss...
    Nästa år får vi dra ut på det ett par veckor till och köra en Seniorcupfinal i Hufvudstaden! Kanske... ;-)
    /Joachim, Crescendo Velo

    SvaraRadera
  3. Ja men det låter väl som en unerbar idè. Vi lovar att vi kommer i alla fall. Vi vill ju dessutom anordna en Mumien GP serie utanför varje mumienbutik i Sveirge. Så GP lopp på Döbelnsgatan i Stockholm hade väl vart något.

    Stefan

    SvaraRadera
  4. Tack för de fina orden Glenn. Vi har lagt ner galet mycket tid på taktik och verkligen försökt skapa nått varje race.
    Mmm säsongen 2012 kan bli spännande, och det är väl ingen hemlighet att jag vill slå Ahlstrand i en spurt.

    Mvh
    Jocke

    SvaraRadera